Answer key for SBI Associate Banks Clerical Recruitment 2012 General Awareness Part

I need answer key for SBI Associate Banks Clerical Recruitment 2012 General Awareness part Questions held on 14 October 2012. It is the Question paper with answer for SBI Associate Banks Clerical Recruitment 2012.

1) God Of Small Things Book Writer .
Ans; Arundhati Roy 

2) Who Won Silver Medal In 25 Meter Rapid Fire Pistol .
Ans; Vijay Kumar .

3) Which State Called Gods Own Country
Ans; Kerala .

4) Sustainable Development Conference name Called .
Ans; Rio+20 .

5) Who has Bagged Sponsoring Right For Bangladesh Cricket Team .
Ans; Sahara .

6) Wisdom Player of The Year .
Ans; Sachin Tendulkar .

7) Blood Donor Day .
Ans. 14th June .

8). Tadoba – Andheri Tiger Reserve is Located .
Ans . Chandrapura (Maharastra) .

9) NASA Abbreviation .
Ans. National Aeronautics and Space Administration .

10) NPA Abbreviation .
Ans. Non Performing Assets .

11) PETA Abbreviation .
Ans . People For The Ethical Treatment Of Animals .

12) FII Abbreviation
Ans . Foreign Institution Investment .

13) DTAA Abbreviation .
Ans. Double Taxation Avoidance Agreement .

14) Who is Chairman Of ICC .
Ans . Alaan Isaac .

15) Attorney General Of India .
Ans . G. E. Vahanvati .
16) Rajya Sabha Chairman .
Ans . Hamid Ansari .

17) Who Won Gold Medal in 10,000 meter Running .
Ans . Mo Farah .

18) Olympic 2016 Held To Be .
Ans . Rio de Janerio (Brazil) .

19) Gazal Singer Who Recently Died .
Ans . Mehandi Hasan .

20) Chief Election Commissioner Of India .
Ans . S. A. Jaidi (New) , V. S. Sampat (Old) .

21) Who Got Raman Megasese Award .
Ans . Kulendei Francis .

22) TALB Abbreviation .
Ans . Teachers Association For Long Beach .

23) Vodafone Join Which Co. .
Ans . Venture in 2007 .

24) India Gold import highest From Which Country .
Ans . Switzerland .

25) Cellular Jail .
Ans . Andaman .

26) What Is Navroj .
Ans . Parsi New Year Day .

27) First Chinese Astronaut .
Ans . Liu Yang .

28.) Founder Of Micro Soft .
.Ans . Bill Gates & Paul .

29). Ratan Tata Got Which Award .
Ans . Life Time Achievement Award .

30. Tata Neno Plant .
Ans . Gujarat .

Share on Google Plus

About Madan R

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.